Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017

Το Ημερολόγιο των Τίγρεων: 20 Δεκεμβρίου 1942

Το Ημερολόγιο των Τίγρεων


Οι Μονάδες των Tiger απέκτησαν μεγάλη φήμη κατά τη διάρκεια του Β΄ Π.Π. και ίσως ακόμη μεγαλύτερη μετά απ΄ αυτόν. Το «Ημερολόγιο των Τίγρεων» παρουσιάζει τις επιχειρήσεις τους μέρα με τη μέρα.


13./SS-Panzer-Regiment 1

Το Επιχειρησιακό Αρχηγείο των SS (SS-Führungshauptamt) στις 15 Οκτωβρίου 1942 εξέδωσε διαταγή για τη δημιουργία μίας ίλης βαρέων αρμάτων στο σύνταγμα αρμάτων της Μεραρχίας των SS «Leibstandarte Adolf Hitler».

Ως χώρος συγκρότησης της Ίλης ορίστηκε το Bad Fallingbostel (βόρεια Γερμανία). Η προβλεπόμενη δύναμη της ήταν 306 αξιωματικοί και οπλίτες και 119 οχήματα παντός τύπου. Το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού της προήλθε από το Σύνταγμα Αρμάτων της Μεραρχίας, αλλά ένα μέρος προήλθε από τη Μοίρα Πυροβόλων Εφόδου (πχ ο Michael Wittmann) και το Τάγμα Αναπληρώσεως των SS για τα τεθωρακισμένα.

Αρχικά η Ίλη αυτή προσδιορίστηκε ως η 4η Ίλη του Συντάγματος Αρμάτων της «Leibstandarte», αργότερα, στο τέλος Μαΐου 1943, μετονομάστηκε σε 13η Ίλη.

Στις 20 Δεκεμβρίου 1942 αρκετοί αρχηγοί και οδηγοί της Ίλης προσκολλήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Henschel und Wegmann στο Κάσελ.

Δρ. Erwin Aders
Ο αρχισχεδιαστής του Tiger Δρ. Erwin Aders, με το σκούρο κουστούμι, παρουσιάζει σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους τη γραμμή παραγωγής του Tiger, στις 5 Σεπτεμβρίου 1942. 

Πηγές

Tigers in Combat I & II, STACKPOLE BOOKS
Michael Wittmann and the Waffen SS Tiger Commanders of the Leibstandarte in WWII, STACKPOLE BOOKS

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου