Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2018

Το Ημερολόγιο των Τίγρεων: 2 Μαρτίου 1943

Το Ημερολόγιο των Τίγρεων


Οι Μονάδες των Tiger απέκτησαν μεγάλη φήμη κατά τη διάρκεια του Β΄ Π.Π. και ίσως ακόμη μεγαλύτερη μετά απ΄ αυτόν. Το «Ημερολόγιο των Τίγρεων» παρουσιάζει τις επιχειρήσεις τους μέρα με τη μέρα.


13./SS-Panzer-Regiment 1

Η Ίλη διέθετε οχτώ επιχειρησιακά άρματα.

Η αποστολή της Μεραρχίας των SS «Leibstandarte», για τις 2 Μαρτίου, ήταν να συνεχίσει να αμύνεται στον τομέα της και να ενεργήσει επιθετικά στην κατεύθυνση Starovirivka Taranivka για να καταστρέψει τις σοβιετικές δυνάμεις που βρίσκονταν νότια του ποταμού Berestova.

Η ενέργεια της «Leibstandarte» ήταν επιτυχής και περί τις 16:40 αποκαταστάθηκε η επαφή μεταξύ αυτής της Μεραρχίας και της Μεραρχίας των SS «Das Reich». Περί τις 17:00 η «Leibstandarte» ενημερώθηκε ότι θα αποδίδονταν από το Τμήμα Στρατιάς «Kempf» στο Τεθωρακισμένο Σώμα των SS.

8./SS-Panzer-Regiment 2

Η αποστολή της Μεραρχίας των SS «Das Reich» για τις 2 Μαρτίου ήταν να εξασφαλίσει προγεφυρώματα βόρεια του ποταμού Berestova και να λάβει επαφή με τη «Leibstandarte».

9./SS-Panzer-Regiment 3

Η Μεραρχία των SS «Totenkopf» απόκρουσε μία επίθεση από τις σοβιετικές δυνάμεις που βρίσκονταν νότια του ποταμού Berestova και κινδύνευαν άμεσα με περικύκλωση. Στις 14:30 η Μεραρχία πέρασε στην επίθεση και έκλεισε τον κλοιό γύρω από αυτές τις σοβιετικές δυνάμεις.


Πηγές: Tigers in Combat I & II, STACKPOLE BOOKS 
               The Leibstandarte vol. III, J.J. FEDOROWICZ PUBLISHING 
               Das Reich vol. IV, J.J. FEDOROWICZ PUBLISHING 
               Like a Cliff in the Ocean, J.J. FEDOROWICZ PUBLISHING

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου