Κυριακή, 1 Απριλίου 2018

Το Ημερολόγιο των Τίγρεων: 1 Απριλίου 1943

Το Ημερολόγιο των Τίγρεων


Οι Μονάδες των Tiger απέκτησαν μεγάλη φήμη κατά τη διάρκεια του Β΄ Π.Π. και ίσως ακόμη μεγαλύτερη μετά απ΄ αυτόν. Το «Ημερολόγιο των Τίγρεων» παρουσιάζει τις επιχειρήσεις τους μέρα με τη μέρα.


schwere Panzer-Abteilung 504

Έμβλημα schw. Pz-Abt. 504
Η Επιλαρχία διέθετε συνολικά 20 άρματα.

Ένας ουλαμός της Επιλαρχίας διατέθηκε στη 2η Επιλαρχία του 8ου Συντάγματος Αρμάτων. Δύο νέα Tiger αφίχθηκαν στην Τυνησία.

schwere SS-Panzer-Abteilung 101

Κατά τη διάρκεια του Απριλίου και του Μαΐου στο Τεθωρακισμένο Σώμα των SS διατέθηκαν 15 Tiger για την καινούρια Επιλαρχία, για την οποία υπήρχε η πρόθεση να χρησιμοποιηθεί στη σχεδιαζόμενη επίθεση στο Κουρσκ.

Όμως οι τρεις Μεραρχίες των SS (LAH, DR και Τ) διατήρησαν τις ίλες βαρέων αρμάτων που κατείχαν κι έτσι τα καινούρια Tiger διανεμήθηκαν σ΄ αυτές, ενώ η όλη συγκρότηση της νέας Επιλαρχίας αναβλήθηκε για μετά την επικείμενη επιχείρηση.

9./SS-Panzer-Regiment 3

Η Ίλη διέθετε δύο επιχειρησιακά άρματα.

SS-Panzer-Regiment 3
Στις αρχές Απριλίου ο Ταγματάρχης των SS Eugen Kunstmann ανέλαβε τη διοίκηση του Συντάγματος Αρμάτων της «Totenkopf». Οι τέσσερις άνδρες που συζητούν στη φωτογραφία από αριστερά προς τα δεξιά είναι: ο Kunstmann, ο διοικητής της Ίλης Tiger Λοχαγός των SS Fritz Beiermeler, ο Υπολοχαγός των SS Wihelm Schroder ουλαμαγός στην Ίλη Tiger και ο Karl Frank μηχανικός της εταιρείας Maybach. ΠΗΓΗ

Πηγή: Tigers in Combat I & II, STACKPOLE BOOKS 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου